Αναγνώστες

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Το ''κάτι''.

Κάποιες φορές αναρωτιέμαι πόσα λίγα ξέρουμε για την ζωή. Πόσα λίγα, αλήθεια!
Νομίζουμε πως έχουμε καταλάβει ποιοι είμαστε, τι θέλουμε, έχουμε κάνει το τέλειο πλάνο για όλη μας την ζωή και...ξαφνικά συμβαίνει ''κάτι'' και μας τα ανατρέπει όλα.
Αυτό το ''κάτι'' μπορεί να είναι εμπόδιο, μπορεί να είναι φιλία, μπορεί να είναι έρωτας, μια καινούρια δουλειά, ή απλά μια απόφαση να αλλάξεις. Μια απόφαση να γίνεις ευτυχισμένος.
Το σίγουρο όμως είναι πως αυτό το'' κάτι ''σου βγάζει προς τα έξω έναν εαυτό που ούτε εσύ ήξερες οτι είχες. Έναν εαυτό αυθόρμητο και ανέμελο μα πάνω απ' όλα χαρούμενο.
Ναι, ακόμα και ένα εμπόδιο μπορεί να σε κάνει ευτυχισμένο. Πού ξέρεις; Ίσως σε βοηθήσει να βγεις από την πλάνη που ζούσες.
'' Να είσαι ο εαυτός σου.'' Αυτό δεν μας λένε όλοι; Αυτό δεν ψιθυρίζουμε κι εμείς στους εαυτούς μας για να τους πείσουμε να γίνουμε ευτυχισμένοι;
'Ελα όμως που η ευτυχία δεν έρχεται με το ζόρι. Όσο την κυνηγάς, επίτηδες απομακρύνεται η άτιμη.
Έλα όμως που δεν έχουμε έναν εαυτό. Είμαστε άνθρωποι και άνθρωπος σημαίνει εκτός από λογική και συναίσθημα. Η προσωπικότητά μας λοιπόν επηρεάζεται πολύ από αυτό το πονηρό τερατάκι που λέγεται συναίσθημα. Και γιατί όχι; Πώς θα είχε ενδιαφέρον η ζωή μας αν για κάθε κατάσταση, για κάθε άνθρωπο, νιώθαμε ακριβώς τα ίδια συναισθήματα;
  Και νά' σου έρχονται οι ''ειδικοί'' να μας πουν πως ''αλλάξαμε'' και οτι ''δεν είμαστε πλέον ο εαυτός μας''. Ποιός εαυτός μας; Ούτε εμείς οι ίδιοι δεν ξέρουμε πως θα αντιδράσουμε στην επόμενη επιτυχία, στο επόμενο κατρακύλισμα, στον επόμενο ''μεγάλο'' έρωτα.
Αφήστε λοιπόν τα μεγάλα λόγια και απλά κοιτάξτε μέσα σας. Είστε ευτυχισμένοι με την ζωή σας όπως είναι αυτή την στιγμή; Νιώθετε ανάλαφρα, όμορφα και έχετε κάποιον να μοιραστείτε όποια παλαβή σκέψη κι αν σας έρθει στο κεφάλι;
Δεν έχει σημασία αν δεν έχετε δουλειά, αν δεν περάσατε στην σχολή που θέλατε, αν μόλις χωρίσατε. Αν καθίσετε να αναλογιστείτε λίγο παραπάνω την ζωή σας και σταματήσετε να σκέφτεστε τόσο πολύ όλα αυτά που σας προβληματίζουν ( ή νομίζετε πως σας προβληματίζουν), αν τότε πάρετε βαθιές ανάσες και νιώσετε όλη την απεραντοσύνη και την ομορφιά του σύμπαντος μέσα σας... τότε συγχαρητήρια, βρήκατε το ''κάτι'' σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου