Αναγνώστες

Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Μισό χαμόγελο


Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν ένα κορίτσι. Ένα κορίτσι που με την φαντασία της έκανε αληθινό ό,τι κι αν ονειρευόταν. Ήθελε να πάει στην Χαβάη; Το μόνο που έπρεπε να κάνει ήταν να σκεφτεί ανανάδες και φούστες με λουλούδια. Ήθελε να συναντήσει την αγαπημένη της τραγουδίστρια; Το έβαζε στο μυαλό της κι αμέσως βρισκόταν πρώτη σειρά στη συναυλία της!

Και το κορίτσι μεγάλωσε. Κι έβαλε στο μυαλό της πως οι άνθρωποι που αγαπούσε, την αγαπούσαν κι αυτοί... Μα...μετά από χρόνια, κατάλαβε...

Και κατάλαβε κι άλλα...Άνθρωποι που ήθελε να μπουν στη ζωή της γιατί πολύ τους αγαπούσε, όντως έμπαιναν...Κι έφευγαν. Κι άφηναν σημάδι που τα μεσάνυχτα πυράκτωνε και την έκαιγε.

Έτσι, έφτασε η μέρα που το κορίτσι αποφάσισε να μην θελήσει ξανά τίποτα. Δεν είχε απομείνει και πολύ από δαύτο. Λίγη καρδιά από εδώ, λίγη ψυχή από εκεί.... Κι ένα χαμόγελο μισό.

Έπρεπε να βρει ξανά το άλλο μισό χαμόγελο. Μόνο αν το έβρισκε θα μάζευε και τα υπόλοιπα κομμάτια σιγά-σιγά. Και...πού ξέρεις; Ίσως άρχιζε τότε να ονειρεύεται ξανά.

Η αποστολή - χαμόγελο, έχει ξεκινήσει. Θα έχει ευτυχισμένο τέλος; Το κορίτσι, δεν ξέρει Μα, παραμύθι γράφουμε, γίνεται να μην ζήσουν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα;




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου